Tri Ply Pan: De Kwaliteitsstandaard In Inductiepannen
Vraag Hiernaast Mijn Speciale Inductiepannen Rapport Aan Vol Met Tips En Aankoop- En
Gebruiks Adviezen.
De echte inductie pan heeft zeer goede geleidende en warmtevasthoudende
eigenschappen. Met een echte inductiepan (dus één met een metalen sandwichbodem) kookt u al veel sneller en
veel efficiënter. Dat scheelt veel bereidingstijd en energie. Lees over de voordelen van inductie in de gratis
rapporten, die u onderaan de pagina kunt aanvragen. Een heel bijzondere inductiepan echter is de tri ply pan.
Dit is eigenlijk een inductiepan PLUS. Hoewel een tri ply pan op alle warmtebronnen grote voordelen heeft, is
het gebruik van tri ply pannen op inductie het summum.
Wat is een Tri Ply pan?
Een tri ply pan bestaat niet uit één laag, maar uit 3 lagen metaal. En dat geldt niet alleen voor de sandwichbodem, maar voor de gehele pan. De wand van de pan
bestaat dus uit drie lagen en dat heeft bijzondere voordelen ten opzichte van een "gewone" inductiepan. Bij
tri ply warmt niet alleen de bodem van de pan zeer snel op, maar ook de wanden. Hierdoor komt uw gerecht nog
sneller op temperatuur. Echter - en dat is zeer belangrijk - de opwarming vindt veel gelijkmatiger plaats. Dit
omdat niet eerst de bodem heel heet wordt en dan pas de rest van de pan (met dus het gevaar van aankoeken
of aanbakken op de bodem), maar de gehele pan snel en gelijkmatig opwarmt. Het grote voordeel hiervan is dat
uw eten minder snel aanbrandt, u minder hoeft te roeren en uw gerecht sneller en beter wordt bereid. Vandaar
dat echte kookliefhebbers het liefste met tri ply koken.
Zijn Tri Ply pannen duur?
Ja, Tri Ply pannen zijn duurder dan andere inductiepannen. Echter zij zijn robuuster en duurzamer. Ze gaan
gewoon langer mee en het kookplezier en kookgemak zijn gewoonweg fantastisch.
Wij stellen echter wel wat extra eisen aan Tri Ply pannen:
|
De buitenste lagen moeten van 18/10 roestvrijstaal zijn en de binnenste kernlaag van aluminium; dit om
het optimum in kwaliteit, duurzaamheid en geleiding te krijgen |
|
De pannen moeten vaatwasserbestendig zijn; met 18/10 RVS is dat zo |
|
Een Tri Ply pan is pas echt af met goed gedesignde en goed geïsoleerde handvatten |
|
Een goede Tri Ply pan is mooi afgerond aan de binnenkant; dat roert veel makkelijker en ziet er mooier
uit |
|
Een schaalaanduiding aan de binnenkant van de pan is altijd heel handig |
|
Extra Tip: Tri Ply pannen hebben geen anti-aanbaklaag, waardoor ze minder handig zijn bij de bereiding
van eiwithoudende producten; u gebruikt hier dus beter een pan met een anti-aanbaklaag voor |
Welke inductie Tri Ply pannen kopen?
Let er gewoon goed op dat u echte tri ply pannen koopt die het liefste ook nog aan bovenstaande eisen
voldoen.
Een voorbeeld van een mooie selectie kunt u zien door hieronder te klikken.
Klik hier om naar een overzicht van speciaal geselecteerde Tri Ply pannen te
gaan.
Heeft u vragen over de aanschaf van inductie Tri Ply pannen, stel deze dan hier en ik zal deze persoonlijk
beantwoorden. Klik Hier Om Uw Vraag Te Stellen.
Naast uw vragen over inductie Tri Ply pannen kunt u hier ook uw vragen stellen over alle
andere inductiepannen en over inductiekookplaten.
|